Temizlik: Yeni evinize taşınmadan önce mutlaka ön temizlik yapmalısınız. Çünkü eve eşyaları koyduktan sonra temizlik yapmanız zorlaşacak. Temizlik yapacak kişilerin acele etmemeleri gerektiğini belirtiyor uzmanlar. Çünkü bu sırada bel rahatsızlığı ve üşütmeden kaynaklanan hastalıklar kapınızı çalabilir. Evin boya ve badana işleriyle korniş, kombi, elektrik gibi tesisat işleri de taşınmadan yapılmalıdır.
Fazlalıklar: Bir gün lazım olur düşüncesiyle bir köşede biriktirdiğiniz broşür, süs eşyası, giysi, kutu gibi fazlalıkları taşınırken mutlaka atın. eşya depolama (Çünkü yeni evde ne de olsa yine biriktireceksiniz.) Eşinizle zaman zaman aranızda tartışma konusu olan birikmiş malzemeleri zor da olsa bırakın ve size yük olmaktan başka hiçbir işe yaramayan fazlalıklardan kurtulup hafifleyin.
Yardım: Ev taşıma konusunda tecrübeli olan arkadaşlarınızdan yardım isteyiniz. O gerginlik içerisinde meydana gelebilecek kazalardan dolayı anlayışlı olmaya, eşinize ve çocuklarınıza kızmamaya her zamandan daha çok özen göstermelisiniz. Çünkü orada zaten aynı işin yükünü paylaşmak için bulunmaktasınız. Yeni bir hayata mutlu başlamak için birbirinizi daha ilk günden kırmamalısınız. Çocuklarınıza taşıyabileceklerinden fazlasını taşıttırmamalısınız.
Eski ev: Eski evinizi terk ederken temiz bırakmaya özen göstermelisiniz. Böylece yerinize taşınan insanların sizin hakkınızdaki olumsuz yargılarını da önlemiş olursunuz. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz ve telefona gelen bütün borçlarınızı ödeyerek ilgili yerlerden makbuz almanız ve bunu yeni ev sahibine ibraz etmeniz sonradan aranızda çıkabilecek ihtilafları önleyecektir.evden nakliye
Malzemeler: Evinizi taşımadan önce size gerekli olan birtakım malzemeleri hazırlamanız önem taşır. Yeterince koli, paket ipliği, koli bandı, makas, kalem, tornavida, kontrol kalemi (elektrik tesisatı için), gazete veya ambalaj kağıtları önceden hazırlanmalıdır. Bu size hem çok vakit kazandıracak hem de eşyalarınızın yıpranmasını önleyecektir